Рј

Головна

Чорне Азовське море

Авіа тури, авіаквитки
Экскурсії з Черкас
Фото-галерея

Документы

Сертификаты

Партнери

Попередньо телефонуйте, будь ласка: 
067-4730611(Київстар, Viber),  093-4730611(Life)
адреса: м.Черкаси, вул. Гагаріна 73 --->
MyCounter - n??o?ee e noaoenoeea

Екскурсія на фабрику ялинкових прикрас + головна ялинка Києва

k2kfabr4

У далеких казкових місцях, за лісами і полями .... але все-таки, зовсім поруч біля Києва розташоване миле і затишне місто. Наш шлях до нього пролягатиме вздовж древлянських володінь, стежками, якими ходив сам Добриня Микитич зі своєю раттю. З роками ці місця перетворилися в улюблені місця відпочинку жителів Києва.

k2kfabr5

З цих місць і народжується наша казкова поїздка. Лише кілька місяців у році тут відбуваються неймовірні чудеса, коли працює фабрика ялинкових іграшок. Фабрика була відкрита ще в далекому 1946 році. Відвідавши нашу екскурсію, Ви зможете поетапно побачити всі моменти виготовлення виблискуючих скляних кульок. Кожен дізнається, як набувають форму і колір улюблені іграшки нашого дитинства і справжні шедеври ручної роботи.

k2kfabr6

Фабрика ялинкових прикрас ручної роботи у м. Клавдієво  - одна з трьох в колишньому СРСР і єдина в Україні. Унікальність її в тому, що всі іграшки виробляються вручну, по технології, що застосовувалась 50 та 100 років тому.
Зовні фабрика ялинкових прикрас нічим не нагадує місце, де народжуються дитячі фантазії. Звичайне українське виробництво в усій його постапокаліптичній красі, з концептуальними ангарами, партійними лозунгами і арт-лампами. Та всередині самовіддано працюють люди, які створюють для нас казку. Святкова атмосфера відчувається, коли заходиш у приміщення, де, власне, виготовляють іграшки. Яскраві кульки на будь-який смак і розмір, веселі сніговики, тендітні сніжинки та інші атрибути новорічного свята розташовані повсюду.

k2kfabr7

  Лише тут ви побачите таємницю народження ялинкових кульок. Ось склодуви видувають перший контур... І тільки один майстер на підприємстві може видути кулю в 120 мм, а всього за зміну можна провести до 200 куль. Потім кулі вкриваються сріблом (як - про це дізнаєтеся в «гарячому цеху»), пiсля цього фарбуються та сушаться. Далі куля потрапляє в художній цех - і ось тут починається буяння фантазії художника. Оформлення куль майстрині часто вигадують самі, не спираючись на зразки - тому продукція фабрики майже кожен рік - ексклюзивна.

Слід зазначити, що ялинкові прикраси клавдієвської фабрики Ви не знайдете в жодному магазині жодного міста. Продукція фабрики йде на експорт - це говорить про її якість. Проте у екскурсантів є унікальна можливість придбати їх у фірмовій крамниці на території фабрики, як кажуть, за ціною виробника. Також, там Ви можете замовити індивідуальний розпис Вашої іграшки. Ці іграшки несуть в собі багато позитивних емоцій, адже кожна іграшка таїть в собі якусь магію, загадковість.

ПРОГРАМА ПОДОРОЖІ*

08:00  Виїзд комфортабельним автобусом з м.Черкаси.

11:30 – 14:00  фотографування на головній ялинці Україна 2022 року, вільний час на відвідування ярмаркового містечка на Софійській площі. 

15:00 - 16:00 Екскурсія виставковим павільйоном з виробництвом від фабрики Клавдієво-Тарасове: розповідь про історію виготовлення новорічної іграшки, демонстрація процесу виготовлення іграшок, огляд експозиції іграшок (1 година). По завершенню екскурсії кожен отримає особистий набір для розмалювання власної іграшки)

16:00 - 17:00  Придбання новорічних іграшок з індивідуальним надписом.

20:00 - (орієнтовно) Приїзд до м.Черкаси

У вартість входить:

У вартість не входить:

ЦІКАВЕ

Дивитися відео про фабрику новорічних іграшок.прикрас у Клавдієво.